Onlangs is het project NOEST gestart, één van de projecten in het kader van het programma MKB!dee van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Bliqsem voert dit project uit in samenwerking met partners uit bedrijfsleven en onderwijs.

NOEST
NOEST staat voor Netwerk van ondernemers en onderwijs die samen energiek werken aan talentontwikkeling. Het doel van het project is het ontwikkelen en testen van een methodologie om technisch talent te laten aansluiten bij de vraag naar arbeid vanuit het bedrijfsleven.

Eerste deelnemer Spitters
Spitters B.V. zal als eerste bedrijf deelnemen aan NOEST. Spitters is een innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat telecominfrastructuren door heel Nederland aanlegt, onderhoudt en beheert. Met 67 medewerkers anticipeert Spitters voortdurend op technologische – en marktontwikkelingen, waardoor ze innovatieve oplossingen bieden.
Maar Spitters wil ook inzetten op het behoud van – en het aantrekken van nieuw personeel. Met NOEST zal worden geïnvesteerd in het verbeteren van de leercultuur en samen met onderwijsinstellingen bekeken worden hoe een betere aansluiting kan worden bewerkstelligd.